products1

WAT ZIJN CRYPTO CURRENCIES

Crypto currencies zijn tegenwoordig ontzettend populair. Bitcoin, Litecoin, Ethereum en andere alternatieve crypto currency zijn de laatste jaren mateloos populair geworden. In principe heeft dit twee oorzaken. Een hoop mensen vertrouwen het huidige financiële systeem niet meer na de grote financiële crisis in 2008. De verwachting is bij veel mensen dat hetzelfde op korte termijn weer kan gebeuren en hoe zit het dan met onze geld bij de banken ? Deze onzekerheid heeft er voor gezorgd dat mensen een deel van hun vermogen beleggen in Crypto currencies.

Het gevolg van de extreem snelle toename van investeerders in deze Crypto’s is dat de koersen de laatste jaren tot op de dag van vandaag zeer hard zijn gestegen.

Een crypto currency is een digitale munt. Het is echter geen munt van nikkel of zilver maar een unieke reeks cijfers en getallen. Het bijzondere is dat de crypto niet vervalst kan worden of kapot kan gaan. Dit in tegenstelling tot normaal geld zoals de euro. Crypto’s bestaan op een groot netwerk van computers die constant (cryptografische) rekensommen uitvoeren om ervoor te zorgen dat alle Crypto’s onveranderlijk en veilig zijn opgeborgen in het netwerk. Iedere Crypto in het netwerk heeft een wachtwoord dat alleen de eigenaar in bezit heeft. Met het wachtwoord kan de eigenaar zijn Crypto’s gebruiken door te betalen, over te maken of te verzilveren.
Bitcoin was de allereerste Crypto munt die werd uitgegeven en is de grondlegger van de Crypto Currency markt.
Bitcoin is in principe een netwerk of community van miljoenen mensen die met elkaar de overeenstemming hebben elkaar met Bitcoins te betalen. Ook zijn er inmiddels honderdduizenden bedrijven aangesloten op het netwerk die Bitcoins accepteren en hun producten of diensten in ruil hiervoor leveren.
Naast het gebruik van Bitcoin als betaalmiddel biedt deze moderne techniek veel voordelen en mogelijkheden voor innovatie in de financiële sector die vroeger onmogelijk waren. Doordat Bitcoin niet van banken of de overheid is maar van iedereen die deelneemt wordt geld in de vorm van Bitcoin voortaan democratisch en apolitiek.

Blockchain: openbaar grootboek waarin alle transacties worden gegenereerd en vastgelegd

BTC: afkorting voor de digitale valuta Bitcoin

Coldwallet: offline opslagmedium voor cryptografisch geld, waar transacties mee kunnen worden verricht zodra de wallet internet verbinding heeft.

DASH: een cryptografische munt gebaseerd op de technologie van de Bitcoin, maar sneller en met meer privacy.

Difficulty hashrate: moeilijkheidsgraad op het gebied van minen.

ETH:  afkorting voor de digitale valuta Ethereum (niet verwarren met Ethereum classic)

Minen: complex coderingsproces om cryptografisch geld te creëren (zoals Bitcoin)

Nodes: digitale (crypto)transactie knooppunten.

Quark Algoritme : een algoritme dat toegepast wordt voor het minen van diverse cryptomunten

Wallet:  zoals de naam al doet vermoeden is het in deze context een digitale portemonnee voor munten. Waar je fysieke euromunten normaal gesproken in een fysieke portemonnee kunt bewaren, kunnen digitale munten in een digitale portemonnee worden bewaard: een wallet.

BITCOIN
ETHEREUM
LITECOIN
DASH
BITCOIN CASH
RIPPLE
NEM